15 kuchárskych neúspechov, po ktorých ľudia ľutovali, že si radšej neobjednali pizzu
Sú ľudia, ktorí varia z lásky. A potom sú tí, ktorí varia raz – a už nikdy viac. Týchto 15 príbehov z kuchyne dokazuje, že nie každé dobrodružstvo musí skončiť dobre. Niekedy sa totiž z domáceho varenia stane experiment, ktorý by neprežil ani Gordon Ramsay… a pizza z donášky zrazu vyzerá ako spása.
- Keď sme boli v prvom ročníku a bývali na internáte, striedali sme sa vo varení. Vrátil som sa zo školy a bol som veľmi hladný. Dievča, ktoré malo službu, povedalo: „Uvarila som pilaf.“ Znelo to skvele! Dal som si trochu na tanier, ochutnal som, ale bolo to tvrdé ako kameň.
Ukázalo sa, že opražila mäso a zeleninu, pridala ryžu, znovu to opražila, ale nepridala žiadnu vodu. Museli sme „pilaf“ variť ešte hodinu a medzitým som jedla len chlieb s majonézou a pila sladký čaj. Na internáte sme jedli všetky možné veci. ©LudmilkaTomsk / Pikabu
- Ako teenager som si našiel prácu. Pred odchodom som dal variť mäso a zabudol som vypnúť sporák. Na obed som sa vrátil domov a tam… bolo obrovské množstvo múch. Bývali sme v dome na okraji lesa. Neviem, odkiaľ sa tam vzalo toľko múch! Zelené, tučné muchy. Ale boli všade. Zamotávali sa mi do vlasov, lietali mi do uší, nosa a očí, na okenných tabuliach ich bolo toľko, že vo vnútri bola tma. V panike som zavolal otcovi do práce: „Otec! Sú tu muchy, poď sem!“ Keď prišiel, chytil sa za hlavu, otvoril okná a dvere, vytiahol vysávač a začal ich vysávať, zatiaľ čo ja som behal okolo a máchalaa uterákom. ©irmiz / Pikabu
Malo to byť modré, ale posýpka sa roztiekla a zmenila farbu na na cementovo šedú

- Jedného dňa sme sa s kamarátkou rozhodli urobiť horúcu čokoládu. Recept obsahoval kakao, škrob, mlieko a cukor. Ona pomiešala vrecúška a namiesto mlieka naliala kefír. Aby sme nič nevyhodili, rozhodli sme sa z toho urobiť čokoládové palacinky a pridali múku. Naliali sme cesto na panvicu a spomenuli sme si, že škrob bol pridaný ešte pred kefírom. Neodvážili sme sa to ochutnať, tak sme to vyhodili. ©FaenirMorne / Pikabu
Pokus o prípravu vegánskeho cheesecaku

- Nedávno som sa rozhodla vyskúšať svoje kuchárske umenie. Predtým ma varenie príliš nelákalo, ale rozhodla som sa uvariť večeru pre celú rodinu. Vybrala som si recept na lasagne, pretože som si myslela, že toto obľúbené jedlo určite zvládnem. Pripravila som všetky ingrediencie a starostlivo som postupovala podľa receptu.
Keď som začala vrstviť ingrediencie, začala som s omáčkou a… vtedy sa všetko pokazilo. Omáčka bola príliš riedka a cestoviny v nej začali plávať. Snažila som sa zachrániť situáciu pridaním väčšieho množstva syra, ale tým som to len zhoršila – všetko bolo lepkavé a nechutné.
Nakoniec som namiesto chutnej večere skončila s niečím, čo nikto z rodiny nechcel jesť. Ale napriek neúspechu som nebola nahnevaná – bola to lekcia, že varenie vyžaduje trpezlivosť a skúsenosti. Nabudúce to určite dopadne lepšie. ©Palata 6 / VK
- Snažila som sa upiecť tortu v tvare hasičského auta na narodeniny môjho syna. Použila som silikónovú formu na tortu a pravdepodobne som ju naplnila príliš veľa. Cesto preteklo z formy a rozlialo sa na dno rúry, čím vznikol deformovaný, napoly upečený kus torty, ktorý slúžil ako hlavná časť hasičského auta. Nakoniec dostal tortu kúpenú v obchode. ©mgov999 / Reddit
- Moja milovaná babička prišla na návštevu a rozhodla sa uvariť večeru, kým sme boli s priateľom v práci. Sedeli sme tam a pochutnávali si na kuracom mäse so zemiakmi so syrom, a zrazu som pocítila nutkanie opýtať sa jej: „Babička, bola si v obchode? Nie všetko bolo doma, však?“ „No, kurča som kúpila na trhu, ale ostatné si mala doma.“ „A syr?“ V tej chvíli môj priateľ zbledol. „Našla som kúsok v chladničke zabalený v papieri, bol suchý a stále sa lámal, už ho nekupuj.“ Stručne povedané, babička upiekla kurča s parmezánom, ktorý stojí 150 dolárov za kilo. ©Overheard / Ideer
- Prednedávnom som prvýkrát v živote uvarila kompót. Zdalo sa, že je neuveriteľne chutný, na prvý pokus skvelý. Prečo „zdalo sa“? Pretože som ho vlastne nikdy neochutnala. Rozhodla som sa, že kompót treba precediť, keďže ovocie aj tak nikto nebude jesť. Dala som cedník priamo do drezu a naliala doň kompót. Potom som tam dlho stála, hľadela na cedník a premýšľala… Mimochodom, to ovocie bolo celkom dobré. ©Palata № 6 / VK
Urobila som pre svoju neter tortu v tvare jednorožca

- Toto bolo ešte predtým, ako som sa naučil variť. Jeden z mojich kamarátov ma požiadal, aby som potrel dno panvice maslom, tak som to urobil. Potrel som spodnú stranu panvice maslom a postavil ju na sporák… ©timeisnomatter / Reddit
- Jedného dňa som sa rozhodol prekvapiť svojich kamarátov večerou podľa najzložitejšieho receptu, ktorý som našiel na internete. Počas varenia som zistil, že som pomýlil cukor so soľou, čím sa jedlo stalo úplne nepožívateľným. Keď hostia ochutnali prvý chod, tváre sa im skrútili. S námahou som zadržal smiech a priznal svoju chybu. Nakoniec sme sa rozhodli, že niečo uvaríme spoločne, a napokon sme urobili pizzu. Celý večer sme sa smiali nad mojim kulinárskym neúspechom a stalo sa to našou tradíciou – variť spoločne a sledovať, ako schovávam cukor. ©Ward No. 6 / VK
Môj syn to doslova nazval monštrom a nechcel s nami sedieť pri stole, pokiaľ to tam bolo

- Stalo sa to počas môjho prvého roka na vysokej škole, keď som bývala s kamarátkou. Moja mama mi priniesla celú tašku potravín a rýchlo odišla bez väčšieho vysvetlenia. Po vybalení tašky sme našli kopu jedla a plastovú tašku s niečím bielym. O pár dní neskôr mali prísť spolužiaci na návštevu a ja som sa rozhodla upiecť koláč. Cesto sa veľmi ťažko miesilo – bolo veľmi tuhé a sotva som ho mohla miešať. Ten koláč chutil strašne horko a napokon sme ho vyhodili.
Keď som o tom cez víkend povedala mame, jej tvár sa zmenila a s hrôzou vykríkla: „To nebola múka! To bolo lepidlo na tapety, aby si mohla nalepiť tapety!“ ©Overheard / Ideer
Manželka mi dnes naservírovala túto absolútnu pecku












