V dobe, keď je rozhodovanie o mieste na obed alebo večeru často sprevádzané prezeraním recenzií na internete, sa môže zdať, že vyhnúť sa zlým reštauráciám je hračka. No nie vždy je všetko tak, ako to vyzerá na obrázkoch a pochvaľuje sa v recenziách. Preto sme sa rozhodli dať vám niekoľko tipov od ľudí, že ako by ste mohli spoznať navonok zlú reštauráciu. Hoci ide väčšinou o individuálne podnety, všetky majú niečo do seba.
#1 Keď vidíte zamestnancov, ktorí vyzerajú dosť deprimovane, pravdepodobne pracujú v dosť zlých podmienkach
#2 Nezáleží len na samotnom interiéri reštaurácii ale aj na jej okoliu. Ak majú napr. okolo vchodu ohorky z cigariet, špinu a pod, tak to nie je pre mňa dobré znamenie.
#3 Keď všetko jedlo je len z polotovarov
#4 Vždy analyzujem vône a pachy a keď sa mi niečo nezdá, tak tam nebudem jesť. A keď vidím ako v interiéri lietajú muchu, tak rovno odídem.
#5 Špinavé okná vyzerajú veľmi odpudzujúco
#6 Etnická reštaurácia, kde nepracuje žiaden človek z etnika kuchyne, ktorú varia
#7 Neudržiavané akvária (hlavne ázijské reštaurácie) nie sú dobrým znamením
#8 Keď v okolí reštaurácie pobehuje veľa potkanov, tak asi majú problém s odpadmi
#9 Keď má reštaurácia parkovisko a žiadne autá ani v rušných hodinách
#10 Keď v nej jedávajú samí starí ľudia, tak asi tá kuchyňa nebude veľmi chutná
#11 Vysoká vlhkosť je nielen nehygienická ale aj neuveriteľne odpudivá a nepríjemná
#12 Všetci zamestnanci sú mladí a nestíhajú
#13 Prázdne priestory reštaurácie vo večerných hodinách naznačujú, že asi v nej niečo nie je v poriadku
#14 Všímam si už pri príchode, či v danej reštaurácii vôbec niekto konzumuje jedlo. Ak nie, tak si ho nedám ani ja.
#15 Opotrebované zariadenie a riad značia, že už dlho neinvestovali do modernizácie