Ak sme skutočne to, čo jeme, mali by sme si vyberať to najlepšie. Na to, aby sa ale z obyčajných surovín stalo dobré jedlo, musíme ich vedieť dobre pripraviť. V nasledujúcom článku sa pozrieme na druhú časť rád o varení, ktoré by mal vedieť každý, kto sa považuje za domáceho kuchára.
#1 Ak sa nejaké jedlo volá “šalát“, neznamená, že je to zdravé
#2 Nič také ako ‚suchá soľanka‘ neexistuje. Už len z definície vyplýva, že soľanka má tekutý základ.
#3 Nehovorte, že neviete variť, ak jednoducho len nedodržiavate presne recept
#4 Nič nechutí zle, všetko je o osvojení a prispôsobení. Každé jedlo, ktoré nám nechutí, niekde považujú za delikatesu.
#5 Instantné polievky (“vifónky“) sú síce nezdravé, no veľmi chutné
#6 Rád si máčam sushi do sójovej omáčky, v ktorej je už wasabi. Viem, že je to proti etikete sushi, no mne to tak chutí
#7 Mali by sme obmedziť používanie sušených hrozienok tam, kde to nie je treba
#8 Ak je raz niečo dobré, tak je to dobré a basta
#9 Worcester omáčka vie narobiť divy
#10 Kvalitne nabrúsený nôž vie nahradiť 90% všetkých kuchynských pomôcok
#11 Ak to nemôžete piť cez slamku, tak to nie je milkshake
#12 Glutaman sodný je veľmi dobrý
#13 Používajte aspoň soľ..
#14 Robenie vecí “správnym spôsobom“ nemá fakt zmysel. Je množstvo zlepšovákov, ktoré vám skrátia čas o 50 až 90%.
#15 Naučiť sa správne krájať cibuľu je prvá hodina na každej kuchárskej škole
#16 Pečené šišky nie sú šišky, šišky sa musia fritovať v oleji
#17 Okoreňte svoje paradajky
#18 Ak sa niečo začne označovať ako ‚superjedlo‘, prestávam ho jesť, lebo viem, že jeho cena vystrelí
#19 Arašidové maslo je fantastická ingrediencia s prekvapivo veľkým množstvom využitia
#20 ,,Ak niekto nadáva na varenie v nehrdzavejúcej oceli, tak nevie variť v nehrdzavejúcej oceli“