in

10+1 tip o reštauráciách, do ktorých nechceš vkročiť

Chlapík na Reddite sa opýtal kuchárov, na aké červené vlajky by si ľudia mali dávať v reštauráciách pozor. Toto je výber desiatich z nich, ktoré vám môžu poradiť, ako sa neotráviť jedlom. Dobrú chuť.

 

#1 Ak má reštaurácia obrovitánske menu, väčšina z toho je mrazená. Risknete si, ktoré z toho to je?

 

#2 „Prvá vec, ktorú nás učili v kulinárskej škole je, že pokiaľ vojdete do reštaurácie s morskými plodmi a cítite ryby, ihneď odíďte.“

 

#3 Zas*até menu, ktoré vyzerá, že nikdy nebolo umyté = Zas*atá reštaurácia, ktorá pravdepodobne nikdy nebola umytá

 

#4 Ak je nejaká pochúťka v menu napísaná nesprávne, môže to byť zámerne. Nemusia vám tak predať skutočnú kulinársku pochúťku, ale iba jej napodobeninu.

 

#5 Ak vám v sushi bare šéfkuchár pred objednávkou ponúkne vzorku zdarma znamená to, že je hrdý na svoju prácu a chce vidieť, či vám výber bude naozaj chutiť.

 

#6 „Úlovok dňa“ – pokiaľ vidíte niečo podobné v reštaurácii na Liptovskej Mare a ten úlovok dňa je aljašská treska, nie je možné, že by bola čerstvá.

 

#7 Ak nájdete na rušnom mieste prázdnu reštauráciu, niečo nie je v poriadku.

 

#8 Zábavný a milý personál je predzvesť dobrého jedla a servisu. 

 

#9 Nezáleží na tom, ako príliš sú švédske stoly v hoteloch fancy. Nikdy to nebude hygienická forma stravovania.

 

#10 Ak sa opýtate čašníka, kde boli ulovené morské plody, ktoré majú v lístku a on to nevie, tak si ich radšej ani neobjednávajte.

 

#10+1 Tvárte sa ako inšpektor hygieny, bude dobre.

Zdroj

   
Odoberať
Upozorniť na

1 Komentár
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre
Havran
7 mesiace dozadu

5# fakt je to také zlé s hrdými kuchármi?

Last edited 7 mesiace dozadu by Havran