Experti povedali, akým prirodzeným spôsobom ti avokádo dozrie za 24 hodín
Mnoho z nás miluje zlatistý toast a na ňom krásne zelené avokádo. Nevýhodou však je, ak pri krájaní avokáda zistíte, že je stále tvrdé. Pre tých, ktorí túžia po rýchlom dozretí svojho avokáda, podľa expertov existuje rýchla metóda, ako to docieliť.

Lori Monte, kulinárska expertka varuje pred internetovým tipom hodiť ho do rúry. Vysvetľuje, že pečením avokádo nedozreje, ale zničí sa na gumovú podrážku bez chuti. Teplo totiž iba uvarí vonkajšiu časť avokáda, ale vnútri bude stále tvrdý stred.

Lori však hovorí, že ak avokádo spárujeme s jablkami alebo banánmi a uzatvoríme ich v spoločnom vrecúšku, etylénový plyn uvoľnený z ovocia prirodzene podporí dozrievanie avokáda. Po zbere totiž ovocie uvoľňuje etylén, ktorý rozloží škroby a zlepšuje chuť a jemnosť.

Jablká a banány v sebe obsahujú väčšie množstvo etylénu ako iné ovocie, preto pôsobia aj na okolité plody a ak ich ešte uzavriete spolu, za 24 hodín máte krásne mäkké avokádo. Ovocie vložte spolu do papierového vrecúška a pevne ho uzavrite, aby sa dnu nedostalo žiadne svetlo.
Zapojte sa do diskusie !