Experti povedali, akým prirodzeným spôsobom ti avokádo dozrie za 24 hodín

Mnoho z nás miluje zlatistý toast a na ňom krásne zelené avokádo. Nevýhodou však je, ak pri krájaní avokáda zistíte, že je stále tvrdé. Pre tých, ktorí túžia po rýchlom dozretí svojho avokáda, podľa expertov existuje rýchla metóda, ako to docieliť.

Zdroj: Foodie Factor/Pexels

Lori Monte, kulinárska expertka varuje pred internetovým tipom hodiť ho do rúry. Vysvetľuje, že pečením avokádo nedozreje, ale zničí sa na gumovú podrážku bez chuti. Teplo totiž iba uvarí vonkajšiu časť avokáda, ale vnútri bude stále tvrdý stred.

Zdroj: Laker/Pexels

Lori však hovorí, že ak avokádo spárujeme s jablkami alebo banánmi a uzatvoríme ich v spoločnom vrecúšku, etylénový plyn uvoľnený z ovocia prirodzene podporí dozrievanie avokáda. Po zbere totiž ovocie uvoľňuje etylén, ktorý rozloží škroby a zlepšuje chuť a jemnosť.

Zdroj: Daniel Neves Cotta/Pexels

Jablká a banány v sebe obsahujú väčšie množstvo etylénu ako iné ovocie, preto pôsobia aj na okolité plody a ak ich ešte uzavriete spolu, za 24 hodín máte krásne mäkké avokádo. Ovocie vložte spolu do papierového vrecúška a pevne ho uzavrite, aby sa dnu nedostalo žiadne svetlo.

Zdroj

Odporúčame

Zapojte sa do diskusie !

Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre