Káva s nasekanou jarnou cibuľkou: V Číne majú nový trend, ktorého sa nevedia nabažiť
Jarná cibuľka a káva rozhodne neznejú ako niečo, čo by mohlo ísť dokopy, ale vyzerá to tak, že latte s jarnou cibuľkou je v Číne v týchto dňoch v móde.
Stačí si na TikToku alebo Instragrame vyhľadať hashtag #springonionlatte, aby ste našli desiatky fotografií a videí so šálkami latte s cibuľkou. Prvýkrát sa stali virálnymi minulý mesiac, keď o tomto nezvyčajnom nápoji informovali viaceré ázijské publikácie a označili ho za jednu z najprekvapujúcejších kombinácií, aké boli kedy vytvorené.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Postup je jednoduchý – roztlačíte cibuľku v pohári, pridáte ľad, potom mlieko a kávu a nakoniec celý drink posypete ďalšou jarnou cibuľkou.
Nikto presne nevie, ako, kde a kedy vzniklo jarné cibuľové latte, ale v posledných mesiacoch sa zdá, že si tento bláznivý nápoj osvojilo dosť kaviarní na to, aby sa stal virálnym.
Je to najnovší prírastok do stále sa rozširujúceho zoznamu bizarných kombinácií, ktoré sú v Číne všeobecne známe ako „temná kuchyňa“ alebo „hei an liao li“. Temná kuchyňa v podstate označuje jedlá a nápoje, ktoré testujú ľudskú citlivosť. Ďalším príkladom čínskej temnej kuchyne je „pálivé ľadové latte“ s chilli.











