in

Kus surového „zombie“ mäsa sa v reštaurácii rozhodol jednoducho odplaziť z taniera

Život je séria obvyklých alebo neobvyklých situácií, a medzi najneobvyklejšie situácie určite patrí, že vám z taniera odkráča naporcovaný kus mäsa. Nie, nie je to scéna z hororu.

Zdroj: Pexels / Cottonbro

Toto nezvyčajné divadlo ako vystrihnuté z Walking Dead sa skutočne udialo a bolo zaznamenané na videu, ktoré rýchlo obletelo internet a samozrejme vzbudilo kopu diskusií. A nie, zatiaľ sa nikto nenakazil smrteľným apokalyptickým zombie vírusom, pretože zjedol niečo, čo sa mu ešte aj po smrti snažilo utiecť zo stola. Video si môžete pozrieť nižšie.

Našťastie, príčina tohto nezvyčajného správania mäsa nie je nič nadprirodzené a tento fenomén možno vysvetliť pomerne jednoduchou vedou. Podľa fakt-checku na portáli Snopes, všetko začína pri čerstvo naporcovanom kúsku mäsa, ktorý ešte stále obsahuje aktívne neuróny. Keď sa k takémuto mäsu dostane soľ alebo sójová omáčka, sodíkové ióny v nich spôsobia, že svaly v ňom sa začnú zmršťovať, a mäso tak „ožije“.

Zdroj: Youtube / global fun

Podľa všetkého išlo o žabie stehná, čo by mohlo vysvetliť, prečo tento kus tak dramaticky „vyskočil“ z taniera. A hoci sa tento spôsob prípravy môže zdať bizarný, nie je to nič neobvyklé pri tzv. ikizukuri technike, ktorá sa zvyčajne používa pri príprave čerstvých morských plodov a občas aj žiab.

Tento prípad otvára aj širšie diskusie o etike v príprave jedál.

Zdroj

   
Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre