Ľudia sa podelili o ich najlepšie tipy a triky, ktoré používajú pri varení

Varenie a celkovo zručnosti v kuchyni sú na nezaplatenie. Keď sa to raz naučíte, váš život sa zmení na nepoznanie. Predsa len všetci potrebujeme jesť, no hoci túto primárnu potrebu zdieľame všetci, nie všetci pripravujeme naše pokrmy rovnako.

A práve preto vám dnes prinášame osvedčené tipy a triky do kuchyne, na ktoré ľudia nedajú dopustiť.

#1 Všetko si priprav vopred. Nachystaj si všetky ingrediencie a nakrájaj všetku zeleninu. Budeš tak menej pod stresom.

Zdroj: pixabay.com

#2 Riad umývaj priebežne. Umy riad napríklad popri tom, keď sa ti jedlo varí a ty máš chvíľku času.

Zdroj: pixabay.com

#3 Keď v recepte píše osmaž naraz cibuľu s cesnakom, neposlúchaj ho. Vždy začni cibuľou a pridaj cesnak, keď sa ti bude zdať, že je cibuľa takmer hotová. Ak pridáš cesnak na začiatku a omylom ti prihorí, celé jedlo bude mať horkú pachuť.

Zdroj: pixabay.com

#4 Tip od mojej manželky: Nechaj maslo zhnednúť predtým než ho pridáš do cesta na cookies. Budú to tie najlepšie cookies na svete.

Zdroj: pixabay.com

#5 Ak máš pocit, že je tvoje jedlo bez chuti aj keď si pridal soľ, znamená to, že mu chýba kyslosť. Pridaj citrónovú šťavu, limetkovú šťavu alebo ocot.

Zdroj: pixabay.com

#6 Ak chceš oživiť staršiu zeleninu, odrež z nej konce a namoč ju do studenej vody. Funguje to pre mrkvu, zeler aj šalát a sú potom opäť chrumkavé.

Zdroj: pixabay.com

#7 Šalotka je vegánsky ekvivalent slaniny. Vylepší takmer každé jedlo.

Zdroj: pixabay.com

#8 Kvalitné nožnice ti ušetria veľa námahy.

Zdroj: pixabay.com

#9 Varenie vo vývare namiesto vody. Ryža, zemiaky, atď. Keď máš chuť na zemiakovú kašu, uvar zemiaky vo vývare. Tá chuť je na nezaplatenie.

Zdroj: pixabay.com

#10 Čokoládový koláč z krabice. Namiesto vody použi kávu. Ešte viac to zvýrazní chuť. Funguje to aj pri brownies.

Zdroj: pixabay.com

#11 Použi mokré vreckovky, keď niečo hreješ v mikrovlnke. Tak napríklad – moje deti milujú mrazené palacinky. Vždy keď ich idem hriať v mikrovlnke, položím ich na tanier, a potom ich zakryjem mokrými utierkami. Nemajú tak žiadne tvrdé ani suché okraje a chutia ako čerstvé.

Zdroj: pixabay.com

#12 Ak varíš jedlo, do ktorého ideš pridať nadrobno nakrájaný cesnak, odlož si kúsok cesnaku nabok a pridaj ho do jedla tesne predtým než ho budeš servírovať. Čerstvý cesnak pridá do jedla chuť, ktorá sa z cesnaku stratí počas varenia.

Zdroj: pixabay.com

#13 Nezabúdaj na zohrievanie. Nechaj zohriať panvicu skôr než pridáš olej, a potom nechaj zohriať aj ten olej.

Zdroj: pixabay.com

#14 Ak máš zvyšnú ryžu z predošlých dní, skôr než ju zohreješ v mikrovlnke, pridaj do stredu kocku ľadu. Ryžu to zjemní a bude znova nadýchaná.

Zdroj: pixabay.com

#15 Robíš paradajkovú omáčku a máš pocit, že jej niečo chýba? Pridaj worcesterskú omáčku. Zintenzívni chuť.

Zdroj: pixabay.com

#16 K dusenej hovädzine pridaj trochu kakaa. Bude mať výraznejšiu chuť.

Zdroj

Vybrané pre vás:

Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre