in

Nebezpečný trend na TikToku: Ľudia jedia vyprážané špáradlá

Južná Kórea je známa mnohými krásnymi vecami vrátane bohatej kultúry a histórie, úžasnej krajiny a vynikajúcej kuchyne. Nedávny potravinový trend, ktorý sa stal známym na sociálnych sieťach, však spôsobil, že zdravotnícke orgány vydali naliehavé varovanie.

Ministerstvo pre bezpečnosť potravín a liečiv sa na X, predtým známej ako Twitter, zaoberalo rastúcou popularitou jedenia vyprážaných špáradiel. Napísalo: „Ich bezpečnosť ako potraviny nebola overená. Prosím, nejedzte ich.“

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa TV9 Bangla (@tv9_bangla)

Kompostovateľné špáradlá sú vyprážané, nafúknuté a mnohí ich nazývajú „kučeravé hranolky chudobných“. Objavili sa rôzne videoklipy, v ktorých ľudia jedia vyprážané špáradlá zo škrobu zafarbené potravinárskym farbivom a ochutené práškovým syrom.

Špáradlá vyrobené zo sladkých zemiakov alebo kukuričného škrobu sú šetrné k životnému prostrediu a biologicky odbúrateľné. Ďaleko odlišné od drevených špáradiel, ktoré sa bežne používajú vo Veľkej Británii a USA.

Nie je to prvýkrát, čo sa z krajiny dostali nezvyčajné jedlá. V Južnej Kórei sú populárne online relácie s názvom „Mukbang“, kde ľudia jedia veľa jedla alebo zvláštnych jedál. Vláda sa pokúsila zastaviť tieto relácie, pretože sa obávali, že by mohli prinútiť ľudí jesť príliš veľa a poškodiť ich zdravie, podľa Time Magazine.

Zdroj: Terence Koh/Pexels

Ale potom, čo sa ľudia sťažovali, vláda nezaviedla žiadne obmedzenia tejto šou. Jeden používateľ TikTok-u, ktorý jedol vyprážané špáradlá, povedal vo videu: „Je to veľmi chrumkavé.“

Zdroj

   
Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre