Južná Kórea je známa mnohými krásnymi vecami vrátane bohatej kultúry a histórie, úžasnej krajiny a vynikajúcej kuchyne. Nedávny potravinový trend, ktorý sa stal známym na sociálnych sieťach, však spôsobil, že zdravotnícke orgány vydali naliehavé varovanie.
Ministerstvo pre bezpečnosť potravín a liečiv sa na X, predtým známej ako Twitter, zaoberalo rastúcou popularitou jedenia vyprážaných špáradiel. Napísalo: „Ich bezpečnosť ako potraviny nebola overená. Prosím, nejedzte ich.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Kompostovateľné špáradlá sú vyprážané, nafúknuté a mnohí ich nazývajú „kučeravé hranolky chudobných“. Objavili sa rôzne videoklipy, v ktorých ľudia jedia vyprážané špáradlá zo škrobu zafarbené potravinárskym farbivom a ochutené práškovým syrom.
Špáradlá vyrobené zo sladkých zemiakov alebo kukuričného škrobu sú šetrné k životnému prostrediu a biologicky odbúrateľné. Ďaleko odlišné od drevených špáradiel, ktoré sa bežne používajú vo Veľkej Británii a USA.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Nie je to prvýkrát, čo sa z krajiny dostali nezvyčajné jedlá. V Južnej Kórei sú populárne online relácie s názvom „Mukbang“, kde ľudia jedia veľa jedla alebo zvláštnych jedál. Vláda sa pokúsila zastaviť tieto relácie, pretože sa obávali, že by mohli prinútiť ľudí jesť príliš veľa a poškodiť ich zdravie, podľa Time Magazine.
Ale potom, čo sa ľudia sťažovali, vláda nezaviedla žiadne obmedzenia tejto šou. Jeden používateľ TikTok-u, ktorý jedol vyprážané špáradlá, povedal vo videu: „Je to veľmi chrumkavé.“