in

Stavím sa, že klobásy a párky varíte zle. Jednoduchý trik ich udrží šťavnaté a mäkké.

Experti na jedlo odhalili trik, ktorý vám pomôže uvariť párky alebo klobásy správne tak, aby boli mäkké, ale zároveň šťavnaté. Podľa odborníkov na potraviny zo spoločnosti World Casing Corporation, najväčšieho svetového dodávateľa čriev na klobásy, existuje správny, ale aj nesprávny spôsob prípravy klobás.

Zdroj: Mateusz Dach/Pexels

Ak ich varíte nesprávne, prichádzate o jemnú a šťavnatú chuť. Odborníci hovoria, že obrovskou chybou, ktorú robí skoro každý pri varení klobás, je ich varenie okamžite po vytiahnutí klobás z chladničky. Namiesto toho by ste ich mali nechať zohriať na izbovú teplotu predtým, ako ich tepelne spracujete.

Zdroj: Kampus Production/Pexels

World Casing Corporation o tomto napísali článok aj na svojom blogu, kde vysvetľujú, že ak chcete jemnú a zároveň šťavnatú klobásu, musíte ju pred varením nechať zohriať na izbovú teplotu. Varenie párkov schladených z chladničky spôsobí iba nerovnomerné uvarenie.

Zdroj: Royston D souza/Pexels

Stáva sa to, pretože vonkajšia strana klobásy sa uvarí oveľa rýchlejšie a vnútri ostane studená, čo znamená, že vonkajšia strana sa veľmi ľahko prevarí a vysuší a vnútri nebude mať tú správnu teplotu na jedenie.

Zdroj

   
Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre