Zatiaľ čo mnohí ľudia by prisahali, že najlepšie miesto na skladovanie vajec je v potravinovej skrini, iní tvrdia, že chladnička je miestom, kde vajcia vydržia najdlhšie čerstvé. Na urovnanie tohto sporu sa odborníci zo spoločnosti Egg Info podelili o správnu odpoveď.
Nie všetci sú z nej však nadšení. Podľa odborníkov by ste vajcia mali udržiavať v stabilnej teplote pod 20 °C a nepremiestňovať ich medzi veľmi chladným a teplým miestom vo vašom príbytku. Avšak to, či by sa mali alebo nemali uchovávať v chladničke závisí od vašej kuchyne.
Odborník sa vyjadril takto: „Ak máte chladnú špajzu, ktorá sa nezohreje ani vtedy, keď teplota v kuchyni stúpne, je to v poriadku na skladovanie vajec. Bežná kuchynská skrinka nie je pre vajcia najvhodnejšia, lebo teploty môžu pri varení kolísať.“
„Preto je najvhodnejším miestom pre vajcia chladnička. Teplota je tam vždy konštantná a udrží vajcia stále čerstvé. Keď budete chcieť vajcia použiť, skúste ich nechať mimo chladničky aspoň 30 minút, aby sa zohriali na izbovú teplotu.“