Vedci práve vyvíjajú veganský kaviár, ktorý je na nerozoznanie od toho pravého

Áno, vidíte správne. Tvorcovia nového druhu kaviáru vyrobeného z morských rias tvrdia, že chutí úplne rovnako ako pravá rybia ikra. Rastlinné alternatívy potravín sú momentálne čoraz viac v kurze, pričom medzi cieľové kategórie patria hamburgery a steaky.

Vegánsky kaviár z rastlín na lyžičke nad pohárom, udržateľná alternatíva k tradičnému kaviáru.
Zdroj: zeroecaviar/Instagram

Málokto by si však pomyslel, že by jedného dňa mohol byť aj veganský kaviár. Táto pochúťka s názvom „Zeroe Caviar“ je vyrobená z morských rias organicky pestovaných pri pobreží Francúzska. Kombinuje sa s ďalšími prírodnými ingredienciami.

Luxusný podnos s martini, kaviárom, citrónmi a čipsami na lodi pri mori.
Zdroj: zeroecaviar/Instagram

Tými sú napríklad kajenské korenie, čierne korenie, kurkuma, bobkový list, estragón, kôpor, pór a tak ďalej. Dokonca si túto alternatívu osvojili už aj niektoré michelinské reštaurácie a šéfkuchári. Podľa doterajších recenzií od zákazníkov, chutí vraj pozoruhodne dobre a naozaj sa veľmi podobá na skutočné rybie vajíčka.

Otvorená konzerva čierneho kaviáru, symbol luxusu a gurmánskeho zážitku pre všetkých milovníkov delikates.
Zdroj: Cavii new/Wikimedia

Na webovej stránke Zeroe Caviaru sa uvádza: „Vďaka svojej jemnej textúre a vynikajúcej chuti vás náš kaviár prevedie nezabudnuteľnou cestou. Je vyrobený s obrovským záväzkom k ochrane morí a môžete si ho vychutnať bez výčitiek svedomia.“

Zdroj

Vybrané pre vás:

Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre