Viete ako udržať banány zrelé niekoľko dní? Tu je jeden trik!

Či si chcete spraviť ranné smoothie alebo len si zobrať banán do práce, každého z nás otravuje, ak vidí, že začína hnednúť. S týmto trikom sa vám to však tak skoro nestane. Gurmáni si totiž uvedomili, že ak zabalia stopky banánu do alobalu, vydrží im dlhšie.

Zdroj: Artem Podrez/Pexels

Takéto zakonzervovanie totiž zabráni príliš rýchlemu dozrievaniu. Tento trik vám teda v dnešných časoch ušetrí nielen peniaze, ale aj nervy. Znížite tým aj zbytočné cesty do obchodu a samozrejme, menej plýtvate potravinami, čo má vplyv aj na životné prostredie.

Zdroj: Aleksandar Pasaric/Pexels

Banány sú jedným z najväčších producentov etylénu, čo je prírodná chemická zlúčenina podporujúca dozrievanie. Väčšina tohto plynu sa uvoľňuje práve cez spomínanú odkrytú stonku banánov. To im umožní pokračovať v dozrievaní.

Zdroj: Kimona/Pexels

Ak totiž obalíte vrchnú časť trsu hliníkom, ten zachytí časť etylénu a tak neunikne do atmosféry a nedotkne sa tela banánov alebo aj iných druhov ovocia a zeleniny, ktoré máte v blízkosti. Spomaľuje to teda hnednutie a dáva nám viac času na to, aby sme si ovocie vychutnali.

Zdroj

Vybrané pre vás:

Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Najlepšie hodnotené
Najnovšie Najstaršie
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre