in

Jete spálené hrianky? Okamžite s tým prestaňte. Zachránite si tým život

Priemerný človek urobí denne hneď niekoľko nezdravých úkonov. Dopraje si fast food, jeho spánok trval kratšie ako 7 hodín, alebo za celý deň nevypije ani pol litra vody. Ak ste sa v tomto popise našli, na svoj zoznam si môžete dopísať ďalšiu vec, ktorej by ste sa mali vyhýbať ako čert krížu.

Zdroj: Cindy Lisk/YouTube

Iste sa vám už stalo, že počas prípravy hrianok ste nesprávne odhadli dĺžku procesu ich pečenia a napokon ste z hriankovača vyberali dva čierne uhlíky. Nejednému z nás by bolo veľmi ľúto vyhodiť akékoľvek jedlo, no spálená hrianka, to sa predsa skonzumovať snáď ani nedá. Lenže nie všetci ľudia súhlasia s týmto názorom. Experti teraz prišli so zistením, ktoré môže zmeniť život nejednému jedincovi ľudskej rasy.

Odborníci varujú pred jedením spálených hrianok, pretože môžu predstavovať vážne riziko pre vaše zdravie. Spálená hrianka (prípadne toast) totiž obsahuje zlúčeniny, ktoré môžu časom zvýšiť riziko vzniku rakoviny. Platí tu tiež jednoduché pravidlo: čím je toast tmavší, tým viac týchto rakovinotvorných zlúčenín je v ňom prítomných. 

Profesor Robert Thomas to v rozhovore pre Daily Mail precízne vysvetlil. „Grilovanie alebo pečenie škrobových či sladkých potravín – ako je aj chlieb – produkuje pri vysokých teplotách toxické zlúčeniny nazývané akrylamidy, ktoré môžu poškodiť ľudskú DNA a časom nadmerne zaťažiť váš imunitný systém. Spravidla platí, že čím sú takéto potraviny tmavšie, tým viac akrylamidov obsahujú,“ povedal onkologický konzultant.

Už teda viete, čomu sa máte v budúcnosti vyhýbať. Zdravie predsa máme len jedno.

Zdroj

   
Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre