in

Reštaurácia vyvolala kontroverziu netradičným pokrmom. Servíruje surové vajíčka chobotnice

Reštaurácia vyvolala kontroverziu netradičným pokrmom, ktorý vyzerá až mimozemsky. Japonská reštaurácia v Singapure pridala video, na ktorom prezentuje ich pokrm – surové vajíčka chobotnice.

Podivné jedlo známe ako tako tamago, ktoré vyvolalo singapurskej reštaurácii Koji kontroverzie, je v podstate veľké biele vrecko s veľmi pružnou membránou, ktoré ukrýva stovky podlhovastých vajíčok chobotnice plávajúcich vo viskóznej tekutine.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Koji Sushi Bar (@kojisushibars)

Toto „vrecko“ sa podáva surové a roztaví sa pomocou horáka, aby sa vajíčka vo vnútri uvoľnili na tanier. Vajíčka sa zvyčajne podávajú so sójovou omáčkou a majú podobnú chuť ako ikry lososa.

Reštaurácia zároveň upozornila, že tento pokrm je len sezónnou ponukou a podáva sa len do polovice mája.

PR zástupca reštaurácie povedal pre časopis 8 Days, že tí, ktorí ochutnali tako tamago, sú „príjemne prekvapení chuťou a hovoria, že chutí ako krémový vaječný žĺtok“, a dodal, že jedlo je „bohaté na bielkoviny, omega 3 a vitamín B12, čo prispieva k vyváženej a výživnej strave“.

Ohlasy na najnovšiu ponuku reštaurácie Koji však neboli všetky pozitívne. Niektorí rozhorčení používatelia sociálnych médií tvrdili, že podávanie surových vajec chobotnice je nesprávne a že nie všetko sa musí jesť.

Surové vajcia chobotníc sú pritom v Japonsku bežnou pochúťkou, najmä v regiónoch ako Hokkaido, kde sú k dispozícii po celý rok. Tu ich napríklad môžete vidieť v ďalej reštaurácii, avšak podávané o čosi inak.

@foodmeetsscience 🐙“Tako manma” octopus egg also known as “tako yummah” due to its seed-like appearance.This is a traditional Japanese dish that usually consists of boiled or marinated pieces of octopus. 🐙The taste of Takomanma has a texture, creamy, sticky and slightly salty thanks to Japanese sea water.Tako manma can be served as a standalone dish, commonly eaten as an appetizer or side dish, e.g. in sashimi in Japanese cuisine. 🎥 @sushihirothailand @thebestchefawards #foodmeetsscience #thebestchefawards #octopuseggs #takomanma ♬ Creepy Violins – Apollo Nove

Zdroj

   
Odoberať
Upozorniť na

0 Komentáre
Komentáre z článku
Zobraziť komentáre